marți, 9 octombrie 2012

Statistica


Obligativitatea de a cunoaste limba germana si ridicarea restrictiilor mai tarziu decat alte state UE au atenuat fluxul migratiei fortei de munca in Germania. Directorul Biroului pentru Munca de la Berlin, Frank-Juergen Weise spune ca Germania a atras in ultimele 12 luni, de la deschiderea pietei muncii pentru statele foste comuniste mai putini angajati din Europa de Est decat se asteptau autoritatile.
Cea mai mare economie europeana se pregatea, cu un an in urma, pentru o crestere puternica a numarului de imigranti din Europa de Est, dupa ridicarea restrictiilor de pe piata muncii.
"Ca rezultat al liberalizarii migratiei muncitorilor, circa 63.000 de persoane din aceste tari au venit sa lucreze in Germania", a spus Weise pentru ziarul Rheinische Post, preluat de Reuters.
Cu un an in urma, Biroul pentru Munca astepta sosirea a aproximativ 140.000 de muncitori in fiecare an. Weise a aratat ca Marea Britanie si Irlanda si-au deschis pietele muncii mai devreme decat Germania, astfel ca multe persoane din Europa de Est care au dorit sa emigreze s-au stabilit in aceste tari. In plus, multi au considerat ca este mai usor sa invete engleza decat germana.
Germania a deschis piata muncii in luna mai 2011 pentru statele care au aderat la UE in 2004, precum Polonia, Ungaria si tarile baltice, dupa ce a fost exceptata timp de sapte ani de la directivele UE privind libera circulatie a fortei de munca.
Economia germana pare o destinatie atractiva pentru emigranti, cu un somaj scazut, care continua sa atinga minime istorice.
In ultimele cateva luni, Germania a constatat sosirea a numerosi imigranti din statele din sudul zonei euro, lovite de criza datoriilor de stat.
Dintre cei 63.000 de imigranti din Europa de Est, 67% sunt din Polonia, 13% din Ungaria si 7% din Cehia, a adaugat Weise.
Cele mai populare sectoare ale economiei pentru imigranti sunt constructiile si industria manufacturiera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu