sâmbătă, 13 octombrie 2012

Reintroducerea vizelor pentru sarbi si macedonieni.


Germania nu mai vrea sa fie azilul Europei. Berlinul reintroduce vizele pentru sarbi si macedoneni.Berlinul sustine ca scutirea de viza pentru cetatenii sarbi si macedoneni sa fie ridicata pentru a contracara afluxul de cereri de azil care vin din aceste tari, a afirmat vineri ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

 Germania nu mai vrea sa fie azilul Europei. Berlinul reintroduce vizele pentru sarbi si macedoneni
"Afluxul masiv de cetateni sarbi si macedoneni trebuie sa fie oprit imediat", a declarat ministrul.
Conform ministerului, solicitantii de azil ce provin din Serbia erau 1.395 in septembrie, adica mult mai multi ca in lunile precedente (496 in iulie si 324 in iunie).
Iar situatia este aceeasi pentru macedoneni: numarul lor a trecut de la 215 in iulie, apoi la 620 in august si in final la 1.040 in septembrie, conform statisticilor publicate de minister.
Ministerul care apartine CSU, partid conservator bavarez membru al coalitiei guvernamentale condusa de cancelarul Angela Merkel, apreciaza ca Germania se confrunta cu un "abuz in crestere al dreptului la azil" care nu este "acceptabil".
Pentru a opri acest aflux, ministrul sustine ca scutirea de viza acordata de UE acestor doua state din 2010 sa fie suspendata cat mai repede posibil.
"In paralel cu alte state membre, Germania a solicitat de urgenta comisarului competent Cecilia Malmstrom (inzestrat cu Afaceri interne) si presedintiei cipriote care din 2010 iau in considerare o modificare a reglementarii vizelor in acest sens sa isi incheie demersurile", explica ministrul, citat intr-un comunicat.
La inceputului saptamanii, Secretarul de stat belgian pentru Migratie si Azil, Maggie De Block, s-a deplasat la Belgrad pentru a solicita cetatenilor sarbi, mai ales minoritatilor rome si albaneze care locuiesc in sudul sarac al Serbiei, sa nu mai solicite azil in Belgia.
De la eliminarea vizelor pentru cetatenii sarbi in decembrie 2009, mai multe state europene s-au confruntat cu un aflux important de solicitanti de azil pentru motive economice ce proveneau din Serbia, majoritatea fiind romi si albanezi.
Sursa http://www.incont.ro/externe/germania-nu-mai-vrea-sa-fie-azilul-europei-berlinul-reintroduce-vizele-pentru-sarbi-si-macedoneni.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu