marți, 9 octombrie 2012

Daca lucrezi ca postas in Germania, primesti 1.500 euro bruto pe luna


Recrutorii din strainatate cauta in aceasta perioada aproximativ 100 de romani care sa lucreze in Germania pe posturi care vor implica operatiuni de livrare a coletelor postale, salariile fiind cuprinse intre 1.500-2.00 euro brut pe luna. 
Societatea care face aceste angajari (Trans-o-Flex sau Hermes) pune la dispozitia salariatilor un microbuz cu ajutorul caruia se fac aceste livrari, iar zilnic acesti curieri vor trebui sa ridice aceste colete de la sediul de preluare catre clienti si sa preia, de asemenea, si coletele care vor trebui aduse la sediu. 
Pentru ca un candidat sa poata obtine un astfel de loc de munca va trebui sa aiba permis de conducere categoria B sau C si cunostinte medii de limba germana deoarece comunicarea cu dispecerul german va fi o indatorire zilnica, iar limba germana va fi astfel folosita in mod frecvent. 
Salariile de inceput ajung pana la 2.000 euro brut pe luna insa acestea pot creste cu circa 100-200 euro lunar. Programul este de pana la 9 ore pe zi, iar munca suplimentara este platita conform legii. Inainte de efectuarea muncii propriu-zise, va exista si o perioada de training de pana la 15 zile. 
Angajarea acestor candidati nu se va face cu contracte de munca, aceste activitati fiind inscrise in categoria serviciilor sub forma de activitate independenta. Angajatorul german va gestiona toate demersurile aferente acestora, precum obtinerea documentelor legale, plata asigurarilor sociale si a altor taxe si impozite etc.
ANOFM a ajutat anul trecut peste 100.000 de romani sa obtina locuri de munca in Germania, cele mai multe domenii ocupate fiind in agricultura si turism. Germania isi mentine in continuare restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgaria, insa continua sa ramana o destinatie importanta datorita joburilor bine platite.

Sursa http://legislatiamuncii.manager.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu