vineri, 7 iunie 2013

Germania: Romanii, pe locul doi in topul imigrantilor

In ciuda ratei mici a nasterilor, populatia Germaniei se afla in continua crestere, datorita fluxului mare de imigranti, veniti din celelalte tari membre ale Uniunii Europene, in special din Polonia si Romania, care doresc conditii mai bune de viata si locuri de munca mai bine platite.
In consecinta, pentru al treilea an la rand, in 2012, numarul oamenilor care s-au stabilit in aceasta tara l-a depasit pe cel al persoanelor care au plecat, scrie Der Spiegel.
Imigrantii contrabalanseaza sporul natural al populatiei (diferenta dintre numarul mortilor si al nasterilor), care se afla in scadere.
Potrivit sursei citate, imigrantii sunt, in medie, mai tineri decat germanii, iar dupa ce ajung in tara cu cea mai puternica economie din Europa, acestia isi cauta locuri de munca in orasele mari sau in apropierea lor.
In plus, Der Spiegel avertizeaza ca ponderea imigrantilor care au studii superioare a inceput sa scada drastic. 
Conform cotidianului german, numarul romanilor care s-au stabilit in cea mai mare economie europeana a ajuns, in 2011, la 36.149 de persoane, mai multi cu 41% fata de 2010, astfel ca suntem depasiti doar de polonezi (66.181 de persoane). 

imigranti Germania


Notabil este fapul ca, in perioada mentionata, numarul grecilor stabilit in Germania s-a marit cu peste 1.200%, iar al italienilor, cu peste 217%.
orase imigranti Germania


Der Spiegel a publicat, la finalul anului trecut, un material dedicat rromilor de origine romana stabiliti in Germania, in care se preciza ca acestia prefera sa lucreze ca zilieri in Duisburg, unde castiga 770 de euro pe luna, in timp ce la Bucuresti ar fi primit doar 110 euro.
Der Spiegel: Rromii fug din Romania in Germania, pentru conditii mai bune de viata
De altfel, comunitatea de acolo strange semnaturi impotriva imigrantilor din cauza gunoiului si a zgomotului. In plus, autoritatile locale au fost atentionate ca unii copii sunt trimisi la furat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu