luni, 3 iunie 2013

Inundatii puternice in Sud Estul Germaniei!

Sudul şi estul Germaniei se confruntă cu inundaţii puternice, după ce mai multe râuri şi-au ieşit din matcă. Culturile agricole din aceste zone au fost complet distruse de puhoaie. Cel puţin doi oameni au murit, după ce au fost  luaţi de apele revărsate ale râurilor.


Teren de baschet


                                          Poze M.F.                          

Autorităţile se pregătesc acum pentru o situaţie mai gravă, mai ales că ploile torenţiale vor continua şi în următoarele zile. Meteorologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe râuri, printre care Rin şi Dunăre.

În oraşul Passau, nivelul apei a depăşit maxima istorică. Oraşul este situat la confluenţa Dunării cu Inn şi Ilz şi a fost afectat cel mai puternic de inundaţii.

Ieri, (Ober) Burgmeisterul oraşului a declarat că nivelul apei în oraş poate urca până la 11m, depăşind indicele inundaţiilor din 2002, de 10,81 de metri. În realitate, situaţia a fost mult mai gravă. La ora 9 dimineaţa, nivelul apei a urcat până la 12,2 metri şi continuă să crească. Se aşteaptă ca la amiază nivelul apei să urce până la 12,55 de metri.

Situaţia este asemănătoare şi în Elveţia şi Cehia , unde meteorologii au emis cod roşu de inundaţii. Mai mult, este de aşteptat că nivelul precipitaţiilor să atingă chiar şi 160 de litri pe metrul pătrat.

Comparatie:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu