marți, 26 martie 2013

Muncitori români, exploataţi pe un şantier din landul german Saarland


Muncitori români, exploataţi pe un şantier din landul german Saarland: "Sunt condiţii similare sclavajului" (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Treizeci de muncitori români au început luni o mişcare de protest pe şantierul unui sat de vacanţă, Center Parcs, situat în Nohfelden, la nord-est de landul german Saarland, iar mişcarea va fi reluată marţi şi miercuri.
Muncitorii, care nu au fost plătiţi din decembrie, au făcut apel la sindicatul IG Bau pentru a denunţa exploatarea lor, dar şi condiţiile de muncă deplorabile, relatează Le Republicain Lorrain, în ediţia electronică.
Luni, Markus Andler, adjunct al directorului IG Bau pentru Renania-Palatinat şi Saarland, a lansat un semnal de alarmă. "Aceste persoane muncesc până la 170 de ore pe lună, adeseori fără liber la sfârşit de săptămână. Există o singură plată de 8.000 de euro pentru aproximativ 15 muncitori, la sfârşitul săptămânii trecute. Până la 15 persoane dorm în aceeaşi cameră, pe polistiren, carton sau saltele sau chiar pe jos. Sunt condiţii similare sclavajului. Este un scandal", afirmă Markus Andler.
O reuniune este prevăzută miercuri cu conducerea IETC, firma care se ocupă de construirea satului de vacanţă. Această problemă va fi discutată şi în cadrul unei alte reuniuni, care va avea loc tot miercuri, în Parlamentului landului, la Sarrebruck.
Compania IETC are 180 de angajaţi care construiesc case din lemn dar subcontractează mai multor companii lucrări de amenajare. Cei 50 de români au fost recrutaţi în decembrie de unul dintre aceşti subcontractanţi.
preluat de pe www.mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu