marți, 5 februarie 2013

Nastere, casatorie, deces


În cazul unei naşteri, căsătorii, divorţ sau deces trebuie să contactaţi Serviciul pentru cetăţeni (Bürgerdienst) din oraşul dumneavoastră sau o autoritate locală. Informaţii privind serviciile oferite de autorităţile locale, precum şi proceduri concrete sau tipuri de formulare necesare sunt disponibile pe paginile de internet ale administraţiei municipale sau comunale.
La naşterea unui copil, părinţii au un termen de 15 zile lucrătoare pentru a declara noul-născut în oraşul natal. Multe clinici au încheiat acorduri cu oficiul de stare civilă, astfel încât formalităţile sunt îndeplinite cu uşurinţă prin intermediul lor. În caz contrar, moaşa, medicul sau medicul de urgenţă pot emite un certificat constatator al naşterii pe care părinţii trebuie să îl prezinte la Starea Civilă.
În Germania este recunoscută de către stat numai căsătoria oficiată la Oficiul de Stare Civilă. O căsătorie religioasă poate avea loc între persoane care sunt deja căsătorite civil în conformitate cu legea civilă şi după înscrierea în registrul de căsătorii. Din 2001, cuplurile gay se pot căsători în această ţară. Cu toate acestea, numai căsătoria civilă este permisă pentru că Biserica s-a pronunţat întotdeauna împotriva căsătoriei persoanelor de acelaşi sex .
Decesul unei persoane trebuie să fie confirmat în scris de către un medic. Atunci când cauza morţii nu poate fi identificată, în special atunci când există suspiciuni cu privire la cauza decesului, trebuie informată poliţia. Certificatul de deces este eliberat de către serviciul de stare civilă din locul unde s-a produs decesul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu